Organizačné informácie – Valentínska edícia

For english, see below. Milí bežeckí priatelia, už túto sobotu, 10. februára sa spolu prehupneme do druhej polovice ČSOB zimnej série 2024 – štartujeme Valentínsku edíciu. Keďže je toto podujatie venované sviatku zamilovaných, pripravili sme súťaž pre zamilované páry! Víťazi valentínskej súťaže sa môžu tešiť na víkendové dobrodružstvo s novým Renault Clio! Nielen páry majú […]

08. februára 2024

img

For english, see below.

Milí bežeckí priatelia, už túto sobotu, 10. februára sa spolu prehupneme do druhej polovice ČSOB zimnej série 2024 – štartujeme Valentínsku edíciu.

Keďže je toto podujatie venované sviatku zamilovaných, pripravili sme súťaž pre zamilované páry! Víťazi valentínskej súťaže sa môžu tešiť na víkendové dobrodružstvo s novým Renault Clio! Nielen páry majú šancu na výhru – všetci „single“ bežci alebo tí, ktorí partnera nezobrali so sebou, môžu tiež vyhrať. Po vyhlásení výsledkov budeme žrebovať Tombolu o ceny od partnerov podujatia podľa štartových čísiel.

Predpoveď počasia nám sľubuje krásne slnečné počasie, pripravte si úsmevy pre fotografov, budú skvelé podmienky na dokonalé zábery! 😊

Tešíme sa na vás!

Organizačné informácie k sobotňajšiemu podujatiu:

➡️ Miesto konania pretekov: Rock Café pri kúpalisku Rosnička, M. Schneidera – Trnavského 2, MČ Dúbravka

➡️ Program podujatia:

  • 08:00 – 10:00 – registrácia a prezentácia účastníkov podujatia – v miestnosti Rock Cafe
  • 10:00 – otvorenie šatní a úschovne osobných vecí – v miestnosti Rock Cafe
  • 10:15 – rozcvička detí pred štartom (štartový koridor)
  • 10:30 – štart TURBO TV detských behov (A -B -C)
  • 10:45 – súťažné fotenie pre páry pod RENAULT oblúkom
  • 10:50 – radenie do koridorov – info pred štartom
  • 10:55 – príhovor – starosta MČ Dúbravka Martin Zaťovič
  • 11:00 – štart 10km behu
  • 11:06 – štart 5km behu
  • 11:15 – vyhlasovanie výsledkov TURBO TV detských behov – pred Rock Cafe
  • 12:20 – vyhlasovanie výsledkov behu na 5km a 10km
  • 12:30 – tombola

➡️ Štartové koridory:

Vzhľadom na vysoký počet prihlásených účastníkov sa bude štartovať v troch vlnách s približne minútovým rozostupom nasledovne:

  • 1. štart: 5 km do 27 min, 10 km do 49 min
  • 2. štart: 5 km 27:01 – 32 min, 10 km 49:01 – 56 min
  • 3. štart: 5 km nad 32 min, 10 km nad 56:01 min

❗Radenie do koridorov je dobrovoľné, ale prosíme bežcov, aby sa do nich zaraďovali podľa svojej reálnej výkonnosti.❗

Štart aj cieľ pretekov sa nachádza na chodníku pred Rock Café – viď foto nižšie. Nachádza sa tu celé zázemie podujatia.

Bežci na 10 km pobežia dva okruhy. Celá bežecká trasa je po asfalte. Deti bežia po chodníku smerom k Iuvente a späť.

Mapy pre 5 km a 10 km disciplíny sú zverejnené na webe www.bratislavamarathon.sk v časti „Deň pretekov – Mapa areálu“.

➡️ Prezentácia (vyzdvihnutie štartového čísla):

  • v piatok od 12:00 do 19:00 hod, Eurovea 2 (prízemie, blízko mrakodrapu)
  • v sobotu od 08:00 do 10:00 hod, Rock Café

Prosíme bežcov z Bratislavy, aby si prišli vyzdvihnúť svoje štartovné číslo už v piatok, ak je to možné!

Štartové číslo môžete prevziať aj svojim priateľom. Stačí vám na to preposlaný email s potvrdením ich registrácie.

➡️ Univerzálne štartové číslo pre bežcov, ktorí si zakúpili štartovné na celú sériu:

Pozor! Ak ste si zakúpili štartovné na celú sériu, dostali ste na Mikulášskom behu univerzálne štartové číslo, s ktorým pobežíte aj na ďalších dieloch zimnej série. To znamená, že vám odpadá povinnosť zúčastniť sa prezentácie na trojkráľovej, valentínskej a MDŽ edíciách. Stačí, ak si prinesiete svoje neporušené univerzálne štartovné číslo.

V prípade jeho porušenia alebo straty nás kontaktujte v dostatočnom predstihu pred štartom ďalšej edície! Číslo vám vymeníme.

➡️ Šatne, úschovňa: Šatne a úschovňa budú k dispozícii v blízkosti miesta prezentácie. Otvorené budú od 10:00 hod. Odporúčanie! Pre rýchlejšie nájdenie a odovzdanie vášho batoha/tašky po dobehnutí odporúčame výrazne označiť svoj batoh (týka sa najmä čiernych tašiek/ batohov), napríklad farebnou stuhou alebo šálom. Naši kolegovia budú schopní rýchlejšie ho nájsť na základe vašich inštrukcií, čo vám umožní rýchlejšie prezliecť sa 🙂

➡️ Občerstvenie na trati a v cieli, medaila: Na trati 10 km bude občerstvovačka s vodou na mieste vbehu do druhého kola. V cieli bude k dispozícii občerstvenie, voda a čaj a každý pretekár dostane účastnícku medailu.

➡️ Fotografie: Fotky z podujatia zabezpečuje profesionálny fotoservis GetPica, s ktorým spolupracujeme na našich podujatiach od minulého roku. Po skončení podujatia odošlú účastníkom, ktorí pri registrácii poskytli súhlas s vytvorením fotografií, na e-mail uvedený pri registrácii odkaz na fotografie. Prosíme, neprekrývajte si svoje štartové číslo ďalšou vrstvou oblečenia, aby vám mohli priradiť vaše fotografie. Ak sa vám fotky zapáčia, budete si ich môcť zakúpiť jednotlivo alebo výhodne v sade.

➡️ Maratónsky shop:  pri registrácii bude štandardne k dispozícii náš obchodík. Okrem doplnkov v dizajne ČSOB zimnej série 2024, ako sú bufky, čelenky, tričká, mikiny a stojan na medaily, si tentokrát budete môcť zakúpiť aj produkty nášho nového partnera Strongpower.

➡️ Tombola: Po vyhlásení výsledkov hlavných kategórií budeme žrebovať tombolu podľa štartových čísiel. Oplatí sa preto počkať až do konca!

➡️ Súťaž pre bežecké páry: pri príležitosti Valentína sme pripravili súťaž pre všetky zamilované bežecké dvojice. Každá dvojica, ktorá si príde s naším fotografom spraviť fotku pod RENAULT oblúkom (o 10:45 hod), získa tombolový lístok do súťaže o nový Renault Clio na víkend! Žrebovanie výhercov bude prebiehať po vyhlásení výsledkov hlavných disciplín.

➡️ Vyhlasovanie výsledkov, tombola:

  • deti: po štarte 5 km disciplíny, približne o 11:15 hod
  • 5 km a 10 km disciplína: približne o 12:30 hod,
  • Tombolu (pre odfotené bežecké páry) budeme losovať po vyhlasovaní výsledkov hlavných kategórií. Pokračovať budeme tombolou podľa štartových čísiel.

➡️ Ako sa dostanete na štart:

Ideálnym spôsobom je prísť peši alebo MHD. Najbližšia zastávka MHD električky/ autobusu je zastávka „Horné Krčace“.

Ak prídete autom, využiť môžete parkovacie miesta pred Iuventou alebo veľké parkovisko pri futbalovom štadióne ŠKP. Obe parkoviská sú od miesta konania pretekov vzdialené približne 300 metrov.

Upozorňujeme, že z dôvodu bezpečnosti bude umožnené opustenie parkoviska až po dobehnutí posledného pretekára! Dodržiavajte prosím pokyny organizátorov, prejavujete tak aj vzájomný rešpekt a úctu bežcom, ktorí sa ešte pohybujú na trati pretekov. Ďakujeme

➡️ Od kedy do kedy môžem odbehnúť zvolenú vzdialenosť? Svojich 5 km alebo 10 km, resp. deti vzdialenosť podľa veku môžete odbehnúť kedykoľvek od štvrtka do nedele (08. – 11.2.2024).

➡️ Ako získam záznam z behu? Je potrebné, aby ste beh zaznamenali pomocou bežeckých hodiniek alebo aplikácie v mobilnom telefóne, ktoré umožňujú vytvorenie GPX súboru z vášho behu. Pre dospelých sme pripravili návod na stiahnutie GPX súboru z rôznych typov hodiniek a bežeckých aplikácii – TU.

➡️ Ako nahrám záznam z behu? Detské preteky sú nesúťažného charakteru a nie je potrebné z nich vytvoriť záznam. Rodičia po odbehnutí dieťaťa zaznamenajú výsledný čas do výsledkového systému cez odkaz, ktorý vám prišiel v e-maile o potvrdení registrácie. Informáciu o dosiahnutom čase zaznamenáte vo formáte hodina:minúta:sekunda, napr. 00:02:15.

GPX záznam z behu o vzdialenosti 5 km alebo 10 km nahráte cez odkaz, ktorý vám prišiel v e-maile o potvrdení registrácie. Návod na nahratie záznamu z behu je TU.

➡️  Do kedy mám nahrať svoj výsledok? Kedykoľvek po odbehnutí, avšak najneskôr do pondelka polnoci. Po polnoci (utorok ráno) vám už systém neumožní nahrať výsledok. Nenechávajte si to preto na poslednú chvíľu!

➡️ Na čo si mám dať pozor? Do úvahy berieme čas od začiatku behu po jeho ukončenie. T.j. v prípade, že ste si počas behu urobili prestávku, tento čas bude zarátaný do celkového času behu.

Trasu zvolenej vzdialenosti si môžete odbehnúť kdekoľvek, avšak prevýšenie nesmie byť negatívne, t.j. nemôžete viac zbiehať ako stúpať.

Beh na bežiacom páse je zakázaný!

➡️ Ako mi bude doručená medaila?

Účastnícku medailu vám odošleme na adresu, ktorú ste zadali v registračnom formulári.

Tešíme sa, že ste sa rozhodli behať s nami! Užite si svoj beh!

Dear running friends,

this Saturday, February 10th, we will cross over to the second half of the ČSOB Winter Series 2024 – starting with the Valentine’s edition.

As this event is dedicated to the Valentine´s day, we have prepared a contest for couples in love! Winners of the Valentine’s contest can look forward to a weekend adventure with a brand new Renault Clio! Not only couples have a chance to win – all „single“ runners or those who didn’t bring their partners along can also win. After announcing the results, we will raffle prizes from event partners based on race numbers.

The weather forecast promises beautiful sunny weather, so get ready to smile for the photographers; conditions will be perfect for perfect shots! 😊

We are looking forward to meet you again!

Organizational information:

➡️ Place of the eventRock Café, M. Schneidera – Trnavského 2, Bratislava district Dúbravka

➡️ Event schedule:

  • 08:00 – 10:00 – Registration and participant presentation – at Rock Cafe
  • 10:00 – Opening of changing rooms and personal belongings storage – at Rock Cafe
  • 10:15 – Warm-up for kids before the start (starting corridor)
  • 10:30 – Start of TURBO TV kid´s runs (A -B -C)
  • 10:45 – Couples‘ photo contest under the RENAULT arch
  • 10:50 – Lining up in starting corridors– pre-start info
  • 10:55 – Speech by Martin Zaťovič, Mayor of Dúbravka District
  • 11:00 – Start of 10km discipline
  • 11:06 – Start of 5km discipline
  • 11:15 – Announcement of TURBO TV children’s race results – in front of Rock Cafe
  • 12:20 – Announcement of 5km and 10km race results
  • 12:30 – Raffle

➡️ Start corridors:

Due to the high number of registered participants, the start will be in three waves with an interval of approximately one minute as follows:

  • 1st start: 5 km in 27 min, 10 km in 49 min
  • 2nd start: 5 km 27:01 – 32 min, 10 km 49:01 – 56 min
  • 3rd start: 5 km over 32 min, 10 km over 56:01 min

❗We would like to emphasize that queuing up in the corridors is voluntary, but we ask runners to join them in accordance with their actual performance.

The start and finish line of the races are located on the sidewalk in front of Rock Cafe – see the picture below. The entire event area is located here.

Runners in the 10 km race will complete two laps. The entire running route is on asphalt. Kids run on the sidewalk towards Iuventa building and back.

Maps for the 5 km and 10 km disciplines are published on the website www.bratislavamarathon.sk under the section „Deň pretekov – mapa areálu“.

➡️Presentation (picking up the starting number) :

  • Friday: 12:00 – 19:00, Eurovea 2 (ground floor, near the skyscraper)
  • Saturday: 08:00 – 10:00, Rock Café

We ask the runners from Bratislava to come pick up their starting number already on Friday, if possible!

You can also pick up the start number to your friends. All you need is a forwarded email with confirmation of their registration.

➡️ Universal start number for runners who have purchased a start fee for the entire series: If you bought a start fee for the entire series, you received at the st. Nicholas edition a universal start number with which you will also run in other parts of the winter series. This means that you are no longer obliged to participate in the presentation at the Three Kings, Valentine and IWD´s editions. It is enough if you come with your universal start number from the st. Nicholas edition.

In case of its violation or loss, contact us well in advance before the start of the next edition! We will change your number.

➡️ Dressing rooms, storage room: Dressing room and storage room will be available near the presentation location. They will be open from 10:00 a.m. Recommendation! For faster identification and return of your backpack after finishing the race, we recommend clearly marking it (especially applies to black bags/backpacks) with a colorful ribbon or scarf. Our colleagues will be able to find it faster based on your instructions, allowing you to change clothes more quickly 🙂

➡️ Refreshment on the course and at the finish line, medal: On the 10 km route, there will be a water station at the start of the second lap. At the finish line, refreshments, water, and tea will be available, and each participant will receive a finisher medal.

➡️ Race pictures: Professional photo service GetPica will be capturing the event, with whom we have been cooperating since last year. After the event, they will send participants who provided consent for photography during the registration a link to the photos via the email provided during the registration. Please avoid covering your race number with additional layers of clothing, as this helps in identifying your photos. If you like the pictures, you can purchase them individually or as part of a discounted set.

➡️ Marathon Shop: During the registration, our store will be available as usual. In addition to accessories in the design of the ČSOB Winter Series 2024, such as buffs, headbands, T-shirts, hoodies, and a medal stand, this time you can also buy products from our new partner Strongpower.

➡️ Raffle: After announcing the results of the main categories, we will hold a raffle based on race numbers. Therefore, it’s worth waiting until the end!

➡️ Valentine´s contest for running couples: In celebration of Valentine’s Day, we’ve prepared a contest for all the running pairs in love. Every couple that comes to take a photo under the RENAULT arch with our photographer (at 10:45 am) will receive a raffle ticket for a chance to win a new Renault Clio for the weekend! The drawing of winners will take place after the announcement of the main race results.

➡️ Award ceremony, raffle:

  • kids: after the start of the 5 km discipline, at approximately 11:15 a.m
  • 5 km and 10 km discipline: at approximately 12:20 p.m.,
  • We will draw the raffle (running couples) after announcing the results of the main categories. We will then continue with the raffle based on race numbers.

➡️ How to get to the place of the event:

The ideal way is to come on foot or by public transport. The nearest public transportation stop for trams/buses is the „Horné Krčace“ stop.

If you come by car, you can use the parking spaces in front of Iuventa or the large parking lot at the ŠKP football stadium. Both parking areas are approximately 300 meters away from the race venue.

Please note that for safety reasons, leaving the parking lot will only be permitted after the last racer has finished! Please follow the organizers‘ instructions; by doing so, you demonstrate respect and consideration for the runners still on the race course. Thank you.

➡️ From when to when can I run my distance? You can run 5 km or 10 km, resp. kids according to their age at any time from Thursday to Sunday (08. – 11. 02. 2024).

➡️ How do I get a record from my run? You need to record your run using a running watch or a mobile app that allows you to create a GPX file of your run.

We have prepared instructions for downloading a GPX file from various types of watches and running applications. Unfortunately it is only in slovak language HERE

➡️ How do I record my result into the system? Kid´s races are non-competitive and it is not necessary to create a record of their run. After the run, parents record the time in the results system via the link you received in the registration confirmation email. You record information about the time achieved in the format hour:minute:second, e.g. 00:02:15.

You can upload a GPX record of a 5 km or 10 km run via the link you received in the registration confirmation email. It is very easy, however we have prepared a manual for this, too. Unfortunately, it is also only in slovak language HERE

➡️ When should I upload my result? Any time after the run, but no later than midnight on Monday 12/02/2024. After midnight (Tuesday morning), the system will no longer allow you to upload the result. So don’t leave it for the last minute!

➡️ Are there any rules for the run?

  • We take into account the „elapsed time“ of your run (whole time from the start to the end), i.e. in case you have a break during the run, this time will be included in the total run time.
  • You can run the route of the selected distance anywhere, but the elevation must not be negative, i.e. you can’t descend more than you can ascend.
  • Running on a treadmill is prohibited!

➡️ How will I receive my medal? We will send the participation medal to the address you filled in the registration form.

We are happy you decided to run with us! Enjoy your run!