Pokyny k štartovým koridorom a zmena trasy 10 km disciplíny – dm ženský beh 2024

Milé dámy, aktuálna povodňová situácia a vysoká hladina Dunaja ovplyvnili trasu 10 km behu aj popoludňajší program podujatia. Popoludní budeme musieť mierne upraviť trasu (úsek pod Starým mostom, z mestskej aj petržalskej strany, je stále pod vodou), aby všetko prebehlo hladko a aby ste bežali po bezpečných úsekoch, ktoré záplavy nezasiahli. Hladina Dunaja síce postupne […]

18. septembra 2024

img

Milé dámy, aktuálna povodňová situácia a vysoká hladina Dunaja ovplyvnili trasu 10 km behu aj popoludňajší program podujatia. Popoludní budeme musieť mierne upraviť trasu (úsek pod Starým mostom, z mestskej aj petržalskej strany, je stále pod vodou), aby všetko prebehlo hladko a aby ste bežali po bezpečných úsekoch, ktoré záplavy nezasiahli. Hladina Dunaja síce postupne klesá, ale nechceme rozhodnutie odkladať na poslednú chvíľu, preto venujte prosím pozornosť nasledujúcim informáciám.

Štart a štartové koridory

Obe disciplíny budeme štartovať vlnovým štartom tak, aby bol štart pre vás čo najkomfortnejší. Ide nám najmä o vašu bezpečnosť, plynulosť behu a dostatok miesta na trati pre vás aj vaše spolubežkyne.

Mapy disciplín. POZOR! ZMENA PRI 10 KM DISCIPLÍNE

Trasa 4 km behu zostáva nezmenená, rovnako aj celý dopoludňajší program a poradie naplánovaných štartov. Pripomíname, že Nordic walking je súčasťou posledného štartu o 12:30 h

4 km disciplína (vrátane Behu mamy s dcérou):

  • A, 9:30 h : očakávaný čas dobehu nad 30 min
  • B, 10:15 h: 28 – 30 min
  • C, 11:00 h: 26 – 28 min
  • D, 11:45 h: 24 – 26 min
  • E, 12:30 h: menej ako 24 min + Nordic walking

Štartovú vlnu ste si mohli vybrať pri registrácii. Ak ste si ju pri registrácii nezvolili, pri prezentácii si vyberiete niektorú z voľných vĺn. Informáciu o tom, či a ktorú vlnu ste si zvolili, nájdete v potvrdení objednávky. Ak tam nie je uvedená, nevybrali ste si ju. Zmenilo sa vám bežecké tempo odkedy ste sa prihlásili? Nevadí! Štartovať môžete v zvolenej vlne, aj keď budete pomalšia/ rýchlejšia. Hlavne si to užite! 

Vstup do koridoru je znázornený na mape nižšie. Po štarte štartovej vlny A (9:30) sa postupne, s dostatočným predstihom pred štartom vlny B (10:15) dostavia bežkyne z vlny B do „warm up koridoru“. Bežkyne z vlny A po dobehu do cieľa vychádzajú v mieste „výstup koridor“, za ktorým si môžu vziať občerstvenie. Po dobehu poslednej bežkyne z vlny A, prejdú bežkyne štartujúce z vlny B do „ružového koridoru“. Sledujte pokyny organizátora.

To isté platí pre vlny C, D a E – najprv vstup do „warm up koridoru“ a po dobehu bežkýň z predchádzajúcej vlny, sa zoradia do štartového koridoru.

Technická mapa + radenie do koridorov – 4 km disciplína:

POZOR, ZMENA!!!! 10 km disciplína:

  • 15:00 h – nad 60 min
  • 16:30 h – do 60 min – rýchlejšie tempo!

Trasa 10 km popoludňajšieho behu bude vzhľadom na povodňovú situáciu kompletne zmenená. Organizácia behu bude prebiehať nasledovne:

  • Štartujeme na dva nezávislé štarty: o 15:00 a 16:30 hod. (pred druhým štartom počkáme na poslednú bežkyňu z prvého štartu).
  • Každý štart bude zahŕňať 800-900 bežkýň, preto musíme dbať na približne rovnaké proporčné rozdelenie účastníčok medzi oba štarty. Vzhľadom na úpravu trate a jej priepustnosť nie je možné štartovať v pôvodne plánovaných časoch (15:00, 15:15). Preto sme zvolili dva štarty o 15:00 a 16:30 h.
  • Prvý štart o 15:00 h odporúčame bežkyniam s predpokladaným dobehovým časom nad 60 minút (tempo 6:00 min/km a viac). Časový limit na dobeh je 1:30 od štartu.
  • Druhý štart o 16:30 h odporúčame bežkyniam s predpokladaným dobehovým časom pod 60 minút (tempo rýchlejšie ako 6:00 min/km).
  • Štart 10 km behu bude opačným smerom ako 4 km disciplína – 10 km sa začína smerom na Most Apollo (viď mapa vyššie). Vstup do štartového koridoru bude zo strany od Hotela Sheraton.

Technická mapa + radenie do koridorov – 10 km disciplína:

Pri prevzatí štartových čísiel si na 10 km trati vyberiete svoj štartový čas a podľa toho dostanete na štartové číslo farebnú nálepku. Na štart o 15:00 h budú pustené iba bežkyne s nálepkou príslušnej farby. Ostatné vyštartujú o 16:30 h. Označenia štartov, ktoré sú pôvodne vytlačené na niektorých štartových číslach pre 10 km trať, sú vzhľadom na túto zmenu bez záväznosti.

Popoludňajšia trasa pretekov bude mať celkovú dĺžku 10,3 km. Vzhľadom na nutné úpravy trate nebolo možné nájsť iné riešenie, aby mala presne 10 km. Značka 10 km (vrátane časomerného koberca) bude umiestnená na Pribinovej ulici v cieľovej rovinke, 300 m pred cieľom. Výsledky sa budú počítať podľa finálnych dobehových časov na vzdialenosti 10,3 km, ale v oficiálnej výsledkovej listine bude uvedený aj presný čas na 10 km pre porovnanie vašich osobných výkonov na štandardnej dĺžke trate.

Nemusíte sa obávať týchto zmien! Na mieste budú koridory jasne označené a členovia organizačného tímu vás v prípade potreby radi usmernia.

Tešíme sa na vás!